marți, 27 ianuarie 2009

tradarea ca un gest de demnitate

Cum ar fi scris Eminescu despre tradare?
Cine ar mai putea defini astazi tradarea?
Mai este tradarea de actualitate?
Ce inseamna sa tradezi si cine este tradator?
Exista un profil al tradatorului?
Traditia desemna tradator pe cel care urzea impotriva stapinirii care avea grija tuturor, acestia suferind daca tradatorul intreprindea urzeli si uneltiri dusmanoase impotriva stapinirii, deci impotriva sistemului.
Cei care erau impotriva deveneau automat tradatori, ei erau uneltitorii care ajungeau la inchisoare si durerile care li se aplicau erau morale, deoarece altfel ei ar fi instaurat suferinta si durerea.
Cei care unelteau dusmanos impotriva orinduirii sociale erau condamnati cu asprime si erau considerati dusmani fata de care nu exista mila. Suferinta represiunii si durerea sunt infinite.
Este opozitia un act de tradare?
Este critica un instrument constructiv de imbunatatire a actiunii sub al carei tir sta?
Devin tradatori cei care se opun? Tradarea impune impartasirea unei taine, adeziunea la o cauza, crezul intr-un ideal.
Tradarea vinde sau abandoneaza in nevoie sau sistuatie critica devotamentul, dedicatia fata de o valoare care coaguleaza un nucleu de opinie si initiativa, un grup de interese si putere, o organizatie, un proiect in care participantii sunt acceptati si alesi.
Multe din promisiunile electorale nu vor fi respectate.
Atunci acesti alesi s-au jurat, s-au consumat si s-au mistuit ca sa fie convingatori si sa convinga, ca ceea ce spun, ceea ce se jura ca vor promite vor fi infaptuite, vor face cu pretul sacrificiului politic, in numele neamului, in numele tarii, al responsabilitatii si al omeniei.
Nimic din toate astea nu se vede, nici grija fata de neam, nici atentia pe care ar trebui sa o dea tarii, nu cred ca mai este ceva de spus despre lipsa generalizata de responsabilitate din societatea de astazi iar despre omenie.........priviti stirile de la ora 5.
Aud ca un ministru si-a dat demisia in numele demnitatii, in timp ce ai sai din partid il considera ca pe unul care a incalcat o socoteala facuta cu tare mare greutate.
E un act de tradare?Astazi este ziua de nastere a lui Mihai Eminescu. Eminescu e aproape uitat si pretul acestei tradari il traim zilnic, dispretuindu-ne, urindu-ne, invidiind si uscindu-ne inimile cu otravurile care ne fac viata iad si zilele calvar.
Mai rea decit tradarea partidului, mai rea decit tradarea electoratului, mai rea decit tradarea semenilor, este tradarea de sine, majoritatea dintre noi doreste sa fie altcineva decit cine este in realitatea, asa... doar ca un gest de demnitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu