duminică, 15 februarie 2009

'Grupul de la Cluj' si Emil Boc

'Grupul de la Cluj' nu este format numai din membri PSD, acest grup e format din politicienii ardeleni care nu sunt aliniati Bucurestiului, care si-au permis jocuri precum Caritas, au construit o retea bancara si au in spate interese care sunt straine uneori chiar si celor nationale.
Trimbitata autonomie a facut ca oltenii, moldovenii si cei din sudul tarii sa fie periferizati, in cercul puteri raminind citiva politicieni din Banat, ardelenii, grupurile nepesediste din Bucuresti si udemeristii.
De aceea a si fost accelerata destramarea industriala a Romaniei, pentru ca cei de la putere sunt oameni care, in mod traditional, nu au avut acces la putere decit local si nu la realitatile nationale.
Oltenii, moldovenii, marea parte a muntenilor au fost cei care ocupau, in mod traditional, locurile cheie care aduceau investitii, legi, hotariri de guvern, bani si bugete. Asa a fost pina in 1996.
Industria a inceput sa se prabuseasca in Moldova, apoi a continuat in sudul tarii si in Oltenia.
Oamenii care ar fi putut salva, pastra sau chiar conserva, in vederea unor investitii ulterioare, nu mai aveau acces la putere.
'Butoanele de comanda' construite la Bucuresti in timpul lui Ceausescu, chiar si acum, dupa 20 de ani, au forta si efecte nebanuite. Folosite nechibzuit dar efectele pe care le traim acum cu totii.
Dupa darimarea fabricilor, au fost practic goniti oamenii, care au plecat dezradacinati prin Europa, muncind pe nimic si tinjind dupa Romania.
Uniunea Europeana si NATO au adus Romaniei cheltuieli, critici, pierderi, o iluzorie protectie fata de rusii cu care nu mai avem granite si discriminari de tot felul, timp in care bancile romanesti au fost cumparate de cele straine, marile intreprinderi romanesti au fost cumparate de cele straine, inchise poate si transformate in afaceri imobiliare, piata este invadata de produse straine, scumpe si de calitate discutabila, incepind cu medicamentele si hrana, terminind cu incaltamintea si imbracamintea. Oricum nu am avut de parcurs traseul iugoslav, care era foarte posibil.
Asa se face ca 'Grupul de la Cluj' devine un artizan al dezbinarii si neunitatii, cintaret al refrenelor de superioritate si domnie aleasa care nu isi au deseori acoperire in realitate.
Sa fie poate din cauza faptului ca romanii nostri de peste munti sunt mai aproape de Viena si Budapesta? Geografic asa si este, este cu mult mai simplu de ajuns la Viena din Cluj sau Timisoara decit de ajuns la Bucuresti.
Autonomia, de orice natura, va apropria 'Grupul de la Cluj' de Viena si mai mult, si asta poate se resimte la Bucuresti care a adoptat o solutie tactica de vinzare a celei mai mari banci, a Petrom ului si terenurilor petroliere din Marea Neagra tocmai austriecilor, ca sa aduca Bucurestiul mai aproape de Viena.
In noul context al prezentei in UE a Romaniei, mai are rezonanta cintecul separatist al UDMR?
Nu cred dar suna surd si ciudat zumzetul de detasare produs de 'Grupul de la Cluj'.
Poate si de aceea premierul Boc sta mai mult pe la Cluj, sa lase 'lucrurile in ordine', pentru ca e posibil sa se intoarca curind si e mai aproape maieul decit camasa, nu-i asa?
In cazul de fata, maieul este 'Grupul de la Cluj'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu